Mobile-first? Video advertenties!

Deel deze blog

Mobile-first
Scoor met video advertenties

Vandaag de dag kijken tienduizenden mensen tegelijk YouTube op hun mobiel. Ze hebben onbeperkt toegang tot mobiele streamingsdiensten en er zijn kilometerslange feeds te vinden op de meest populaire social media platformen. Dit zorgt er dus voor dat mobile-first van cruciaal belang is voor elke moderne marketing campagne. Video advertenties dus!

We weten allemaal dat de opmars van mobiele apparaten het medialandschap verandert. 
Het is onmogelijk je een straatbeeld voor te stellen, waarbij voorbijgangers hun hoofd niet begraven hebben in hun scherm. We zitten nu in een periode waarbij het ‘mobile-tipping point’ wordt bereikt voor alle leeftijdsgroepen. Dit houdt in dat internetgebruikers meer tijd op hun mobiel zullen doorbrengen dan op alle andere apparaten samen.
Marketing inspanningen zullen dus gericht moeten worden op de mobiele ervaring, mobile-first dus.

Voor video advertenties houdt dit dus in dat de richtlijnen voor content daar ook op aangepast moeten worden.
Dat er nog steeds gebruik gemaakt zou moeten worden van video in plaats van statische beelden staat als een paal boven water. Er wordt immers aangegeven door Facebook zelf dat video’s 5x langer bekeken worden. Maar hoe ga je nu te werk met een mobile-first video advertentie?

  • Om te beginnen, de meeste video’s op de mobiel zullen bekeken worden op één of andere sociale feed. Denk hierbij aan Facebook, Instagram of YouTube. De video zal dus moeten voldoen aan de specificaties van het platform. Denk aan de juiste bestandsextensie, compressie, resolutie en geluid. Video kwaliteit blijft een vereiste, geen richtlijn. Zorg dus dat de basis van je video (de instellingen) in orde zijn.
  • Houd je video 15 seconden of korter, zodat mensen tot het einde blijven kijken. Videoadvertenties van 15 seconden of korter komen ook in aanmerking voor Instagram Stories en Facebook InStream-plaatsingen. Hiermee zorg je er dus voor dat je video veelzijdig ingezet kan worden.
  • Gebruik verticale of vierkante video. Hiermee zorg je ervoor dat jouw content aangepast is voor de mobiele ervaring. Beeld en boodschap zullen samen moeten werken op het grootst mogelijke effect te bereiken. Gebruik heldere, contrasterende kleuren en felle achtergronden om de aandacht van het publiek te trekken.
  • Trek snel de aandacht van de kijker en plaats het meest boeiende deel van je video binnen de eerste 3 seconden om interesse te wekken. Zorg ervoor dat je ook meteen jouw merkidentiteit onder de aandacht brengt, zodat mensen deze kunnen zien en onthouden. Denk aan kenmerkend kleurgebruik of zelfs je logo.
  • Houd rekening met het geluid, of beter gezegd juist geen geluid. Mensen kiezen ervoor om in veel situaties video’s te bekijken met geen geluid. Plaats dus aanvullende teksten in je video en gebruik ondertiteling.

Om ervoor te zorgen dat jouw boodschap nog steeds gehoord wordt door de juiste mensen zul je op de hoogte moeten blijven van wat wel en niet werkt.
Je zult mensen moeten bereiken daar waar ze het meest hun tijd spenderen: de mobiel. Dus bij de volgende video advertentie die je maakt, denk dan aan mobile-first.

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video