Het maken van een bedrijfsfilm is een boeiend proces, waar veel bij komt kijken.
Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk.
Onze ervaring kan hierbij goed van pas komen. We dagen u uit om al in een vroeg stadium contact met ons op te nemen.
Samen met u zullen we de volgende stappen doorlopen:

Voorbereiding:
In de voorbereidingsfase komen een aantal cruciale vragen aan de orde:
-Waarom wil ik een bedrijfsfilm maken en welke boodschap wil ik overbrengen?
Wie is mijn doelgroep en wat wil ik met deze film bereiken?

Zodra deze vragen zijn beantwoord is het van belang om een budget te bepalen. Een standaardprijs voor een film bestaat niet: De kosten zijn geheel afhankelijk van uw wensen: De locatie(s), acteurs, beeldkwaliteit, de voice-over, special effects, animaties, het aantal opnamedagen, de muziek etc., allemaal factoren, die meespelen bij het bepalen van de prijs. Samen met u zoeken we naar de beste oplossingen binnen uw budget.

Script:
Zodra we hebben bepaald hoe we de doelgroep gaan benaderen werken we samen aan het script en een eventuele voice-over tekst. In het achterhoofd houden we altijd: Wat moet de kijker van deze bedrijfsfilm bijblijven! Wij zullen u adviseren over verschillende formats en mogelijkheden.

Het script bevat een overzicht van locaties, beelden, acteurs en teksten. Dit zal tijdens de opnames leidend zijn voor de filmcrew.

Opnames:
Op basis van het script gaat ons team aan de slag. Wij zorgen voor een gedetailleerde briefing aan alle betrokkenen en zorgen ervoor, dat alle benodigde apparatuur op de locatie aanwezig is. De regisseur heeft tijdens de opnames de leiding, maar staat uiteraard altijd open voor uw inbreng. Improvisatie, enthousiasme, hard werken en oog voor detail maken de opnames tot een enerverende ervaring. Die energie mag u niet missen en u bent dus van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn!

Montage:
Na de opnames gaan onze editors aan de slag met het ruwe materiaal. De voice-over wordt ingesproken, de animaties gemaakt, de muziek gekozen en de juiste beelden geselecteerd. Uw film begint vorm te krijgen! Tijdens dit proces krijgt u previews te zien om te bepalen of we op de goede weg zitten. Uw input wordt verwerkt en zowel de beelden als het geluid worden nabewerkt. Wanneer wij tevreden zijn met het resultaat tonen wij u de laatste preview.

Resultaat en distributie:
Bent u na het zien van de laatste preview enthousiast over de film, dan wordt deze definitief opgeleverd. De bedrijfsfilm wordt op DVD aangeleverd en komt beschikbaar op internetformaat. Dit formaat is geschikt voor plaatsing op o.a. Vimeo, Youtube, Social Media en uw eigen website. U bent trots op het resultaat en wilt de film graag laten zien. Samen met u bepalen we hoe we er voor zorgen dat u zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wilt u weten wat video voor uw organisatie kan betekenen

Bekijk cases Neem contact op

Maarten Mulder
Producent