Meer kijkers of views voor jouw video (Tips voor meer kijkers)

Deel deze blog

Als je een video maakt en deze vervolgens deelt op YouTube, wil je natuurlijk dat deze zoveel mogelijk kijkers/views krijgt.
Helaas kan het soms lastig zijn om de juiste doelgroep te bereiken en genoeg views te krijgen.
Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw video goed bekeken wordt.

In dit artikel gaan we dieper in op hoe je meer kijkers kunt krijgen voor jouw video, of het nu gaat om het promoten van je video via reclame of het optimaliseren van je video voor zoekmachines. 


– Video’s delen via YouTube

Meer kijkers voor je video’s?

Het delen van video’s via YouTube is een snelle en efficiënte manier om je boodschap over te brengen naar een groot publiek. Er zijn echter een paar tips die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw video’s opvallen en meer views krijgen. Ten eerste is het belangrijk om een goed onderwerp te kiezen. Probeer iets te vinden dat interessant is en waar mensen naar willen kijken. De titel van jouw video is ook cruciaal. Dit is het eerste wat mensen zien en bepaalt of ze erop klikken of niet. Kies een titel die de aandacht trekt, maar niet te overdreven is. Ten tweede is het belangrijk om te zorgen voor een goede kwaliteit van de video. Gebruik bijvoorbeeld een goede camera en zorg voor goed geluid. Mensen willen geen video’s bekijken die wazig zijn of waar ze niets van kunnen verstaan.  Ten derde is het belangrijk om jouw video’s te promoten op sociale media. Dit kan helpen om meer kijkers te trekken. Plaats een link naar jouw video op Facebook, Instagram of Twitter en vraag vrienden en familie om het te delen. Hierdoor kan de video viraal gaan en nog meer views opleveren. Ten slotte is het belangrijk om in te spelen op de actualiteit. Maak video’s over onderwerpen die op dit moment populair zijn en die mensen interesseert. Dit kan helpen om jouw video sneller te verspreiden en meer views te krijgen. Kortom, door deze tips te implementeren, kun je jouw video’s naar een hoger niveau tillen en meer views genereren. YouTube is een krachtig platform voor het delen van video’s en het kan een geweldige manier zijn om jouw boodschap over te brengen naar een breder publiek.  


– Promotie van video’s via reclame

Het promoten van video’s via reclame is een strategie die steeds meer wordt gebruikt op digitale platforms. Dit wordt gedaan door advertenties te plaatsen op sociale media, YouTube of andere websites waar de doelgroep zich bevindt. Deze advertenties leiden de kijker naar de video die gepromoot wordt. Hierbij kan er een keuze gemaakt worden tussen verschillende soorten advertenties, bijvoorbeeld een pre-roll advertentie die voorafgaat aan een andere video of een in-stream advertentie die tijdens een video wordt getoond. Het doel van deze promotie is om meer publiek te bereiken en zo een groter bereik te creëren. Een ander voordeel is dat er betaalde views gegenereerd worden, wat inhoudt dat er geld wordt betaald per keer dat de video wordt bekeken, ook al zijn het geen organische or natuurlijke views. Echter kan het wel uitdagend zijn om de juiste doelgroep te bereiken en om de kijker te overtuigen om de video daadwerkelijk te bekijken. Daarom is het aan te raden om verschillende advertenties uit te proberen en de resultaten te evalueren. Op deze manier kan de promotie strategie continue verbetert worden. Kortom, het promoten van video’s via reclame kan een effectieve methoden zijn om meer publiek te bereiken en om de betaalde views te verhogen.

 
– Het gebruik van ondertiteling en vertalingen

Het gebruik van ondertiteling en vertalingen op YouTube kan een verschil maken in het bereik van video’s.
Door het toevoegen van ondertiteling kan content toegankelijker worden voor een breder publiek. Bijvoorbeeld, mensen die doof of slechthorend zijn, of degenen die video’s bekijken in een omgeving waarin ze het geluid niet kunnen horen. Voor overheden is dit zelfs verplicht.
Bovendien worden video’s met ondertiteling ook beter gevonden in zoekopdrachten (SEO) en kunnen ze helpen de vindbaarheid van de video te vergroten. Op YouTube is het ook mogelijk om vertalingen toe te voegen aan video’s, zodat deze beschikbaar zijn voor mensen die een andere taal spreken dan de oorspronkelijke taal van de video. Dit is een handige functie voor YouTubers die internationaal willen uitbreiden en hun content toegankelijk willen maken voor een grotere doelgroep. Dit kan het bereik van het kanaal en de video’s aanzienlijk vergroten. Er zijn verschillende manieren om ondertiteling en vertalingen toe te voegen op YouTube. YouTubers kunnen handmatig ondertiteling maken en deze uploaden naar de video, of gebruikmaken van automatische ondertiteling, die door YouTube wordt gegenereerd. Voor vertalingen kunnen YouTubers gebruikmaken van de community-functie van het platform, waar kijkers kunnen bijdragen aan het vertalen van ondertitelingen in verschillende talen. Dit kan leiden tot een grotere interactie met het publiek en het vergroten van de betrokkenheid bij het kanaal.  


Door gebruik te maken van deze tips kan je ervoor zorgen dat je video meer kijkers krijgt en daarmee ook meer views. Het is hierbij belangrijk om een strategie te bedenken die past bij jouw doelgroep. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van social media om je video te delen met vrienden en volgers, of kan je gebruik maken van zoekmachine-optimalisatie om jouw video hoger te laten ranken in de zoekresultaten. Al met al is het belangrijk om op alle mogelijke manieren te zorgen voor een groter bereik van jouw video. Door te investeren in de promotie en optimalisatie van jouw content, kan je jouw video aan een breder publiek tonen en zorgen voor meer views en kijkers.

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video