Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Deel deze blog

Video Advertenties? Tips (blog)

 Video advertenties zie je tegenwoordig overal op social media.
Advertentie video’s zijn een effectieve manier om het doelpubliek te bereiken en bij te blijven in de groeiende online wereld.

Veel bedrijven investeren in video ads omdat deze hun merkbekendheid verhogen en hun publiek helpen te betrekken bij hun producten en diensten. Of het nu gaat om een 15 seconden durende video op Instagram of een uitgebreide video op YouTube, advertenties in de vorm van video’s kunnen worden gebruikt als onderdeel van een efficiënte marketingstrategie om een ​​breder publiek te bereiken. In dit artikel zullen we bespreken wat video advertenties zijn en hoe deze bedrijven kunnen helpen om hun doelen te bereiken.

DOEL! De belangrijkste vraag is altijd: Wat is je doel?
Kort samengevat: Wat moet de kijker doen na het bekijken van je video?

Wat is een video-advertentie?

Een video-advertentie is een vorm van digitale marketing waarbij een merk of product wordt gepromoot in een videoformaat. Ok.. Dit zegt mij niets… Snappen we. Een video advertentie is een ‘reclame spotje’ op social media.
Video-advertenties hebben verschillende opmaak- en targetmogelijkheden, waaronder targeting op basis van demografische gegevens, interesses, locatie en online gedrag. Videoadvertenties zijn niet alleen effectief omdat ze aandacht trekken, maar ze hebben ook een hogere klikfrequentie en kunnen het merkbewustzijn vergroten en de verkoop stimuleren. 


Waarom video adverteren? 

Mensen zijn visueel ingesteld en visuele content wordt veel beter onthouden dan tekst en afbeeldingen.
Video’s vallen op! Ze trekken de aandacht van de kijker en kunnen in korte tijd veel informatie overbrengen. Daarnaast kunnen video’s emoties oproepen en een verhaal vertellen waarmee je de merkbeleving en betrokkenheid van je doelgroep kunt vergroten.  Met name op social media platformen is video adverteren erg effectief omdat deze platformen zijn gericht op het delen van visuele content. 

Welke type video advertenties zijn er?

Er zijn verschillende soorten videoadvertenties die adverteerders kunnen gebruiken om hun boodschap over te brengen. Zo zijn er pre-roll advertenties, die vlak voor het starten van de video worden afgespeeld. Vaak zijn ze niet te skippen. Hierdoor kunnen adverteerders zeker zijn dat hun boodschap wordt gezien.
Daarnaast zijn er mid-roll advertenties die tijdens het afspelen van de video worden afgespeeld en post-roll advertenties die aan het einde van de video worden afgespeeld. Hierbij is de kans groter dat deze advertenties worden overgeslagen aangezien de kijker al een deel of de hele video heeft bekeken en door wil naar de volgende video (YouTube).
Ook zijn er in-stream advertenties, waarbij de advertentie wordt afgespeeld als onderdeel van de video of als losstaande advertentie in een videoplayer. Banners en overlays zijn daarnaast ook veel gebruikte videocomponenten die vaak worden gebruikt als aanvullende advertentiemogelijkheden. Elke advertentiemogelijkheid heeft zijn eigen voor- en nadelen en afhankelijk van de doelstellingen van de campagne en doelgroep kan een keuze worden gemaakt welke vorm van videoadvertenties gebruikt gaat worden.


Hoe plaats je een video online?

Het plaatsen van een video online is tegenwoordig erg eenvoudig, vooral via social media. Een populaire manier om video’s te delen is door deze op Facebook te plaatsen. Ga naar het menu ‘Foto/video’ en selecteer de video die je wilt uploaden. Voeg eventueel ondertiteling toe en bepaal wie de video mag zien. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van video’s op LinkedIn. Klik op de knop ‘Video’ op je feedpagina en upload de video. Als het gaat om adverteren op Instagram, kun je een videoadvertentie maken in Ads Manager en deze targeting op je doelgroep. Het is belangrijk om de juiste doelgroep te bepalen, zodat de advertentie effectief wordt. Zoals je ziet, zijn er verschillende manieren om video’s op social media te plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen is een keuze maken en de video delen met jouw online community.

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video