De 5 social media trends van 2018; zo maakt uw bedrijf grote stappen!

Deel deze blog

De 5 social media trends van 2018

Het jaar 2017 is nog niet afgelopen of we kijken alweer vooruit naar wat 2018 ons moet gaan brengen. Doelstellingen die behaald zijn worden opgeschroefd en anderen worden bijgesteld. Voor velen beloofd het een sleuteljaar te worden, en voor anderen kan het zomaar uitmonden in een teleurstelling. Analyseer de social media trends van 2018 hieronder en zorg ervoor dat u 2018 met een voorsprong begint!

BEKIJK DE VIDEO: 

Ook aan de slag met video? – Neem contact op

Social media zorgt voor omzet! In 2017 werd bekend dat social media al lang geen kanaal meer is wat zich puur richt op het bouwen van een relatie met je doelgroep. Met social media zijn zichtbare verkoopresultaten te behalen; en deze trend wordt in 2018 alleen maar doorgezet! Kanalen als Facebook en Instagram worden steeds meer ingezet als werkelijk kanaal om te verkopen.

Instagram ontstijgt Snapchat! Instagram introduceerde ongeveer een jaar geleden Instagram Stories, maar het heeft nu al meer dan 200 miljoen gebruikers per maand! Dat is maarliefst 50 miljoen meer dan de maandelijkse Snapchat gebruikers. En het is nog maar een jaar oud! Met Instagram Stories geeft u uw doelgroep de kans om unieke beelden te bekijken van uw bedrijf (slechts 24 uur beschikbaar!). Perfect dus om de kijker mee te nemen achter de schermen bij uw bedrijf en de awareness te vergroten! Twijfel niet en lift mee in het succes van Instagram stories in 2018!

Facebook wordt 70% video! Denk video! Facebook gaf onlangs al aan dat binnenkort meer dan 70% van de content op haar platform video zal zijn. Bedrijven moeten meer met motion gaan werken om hun doelstellingen te kunnen bereiken. Dit kan in de vorm van hoogwaardige bedrijfsfilm, animaties, maar ook korte (goedkope) video’s hebben al een groter organisch bereik. Raak dus in 2018 niet in de vergetelheid door achter te blijven!

Campagnes moeten gemaakt zijn voor de smartphone. Wist u dat 80% van de tijd die we besteden op social media, wordt gespendeerd op de mobiele devices? En hierop kijken we maarliefst 150x per dag! Kortom, jouw campagne moet mobiel zijn. Toch onderschatten veel bedrijven de kracht van de smartphone en kijken ze hoofdzakelijk naar het design en de uiting op de desktop. Begin dus vandaag al met het analyseren van al uw huisstijlelementen en social media content op de schaal van de smartphone. Zo kunt u in 2018 direct van start gaan met uw mobiele campagnes!

Creativiteit is de sleutel tot succes!Om te kunnen performen op social media moet je als merk opvallen. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk met de stormvloed aan content die uw doelgroep dagelijks te zien krijgt. Hoewel het klinkt als een paradox, wordt creativiteit in 2018 zelfs nog belangrijker dan voorheen. Ogilvy zei ooit ‘If it doesn’t sell, it’s not creative’. Uw content, campagne en creaties moeten in 2018 creatiever dan ooit! Doe dingen die uw doelgroep verrassen. Durf out-of-the-box te denken! 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video