De kracht van testimonial video’s

Deel deze blog

De kracht van testimonial-video’s

Mensen zijn sociale wezens. Het gedrag van anderen beïnvloed, bewust of onbewust, vaak ons eigen handelen. Dit verklaard ook waarom testimonials zo belangrijk zijn. Een consument is altijd opzoek naar zogenaamd social proof. Vier op de vijf consumenten zegt online reviews net zo te vertrouwen als aanbevelingen van kennissen. Als je daar nog een extra element aan toevoegt in de vorm van video, dan heb je nog een extra streepje voor. Ze laten namelijk de persoon achter de review zien. Dit geeft de boodschap een persoonlijke en betrouwbare ondertoon, hetgeen dus leidt tot meer conversie!


Meer authenticiteit

Belangrijk bij zo’n testimonial-video is dat de boodschap op een organische manier verteld moet worden. Met andere woorden; geen script. De klant in de video verteld gewoon zijn of haar verhaal. Dit zorgt voor de authenticiteit die de testimonial juist zo geloofwaardig maakt. Consumenten hebben meer vertrouwen in elkaar dan in de bedrijven die ze van alles proberen aan te smeren. Wanneer een mede-consument een product of dienst aanprijst doen ze dit niet met een commerciële intentie, dus moet de boodschap wel oprecht zijn.

Emotie verkoopt

Verder breng je ook een meer emotionele connectie tot stand met je doelgroep. Het gaat dan even niet alleen om de cijfertjes en voordelen van jouw product of dienst zoals jij het ziet. Nee, de ervaring en beleving van de gebruiker centraal. Immers de ervaring met jouw product of dienst, niet het product of de dienst zelf, bepaalt uiteindelijk of je de behoeften van de klant vervult. Die vervulde behoeften worden kenbaar gemaakt door de testimonial-video’s. Deze vorm van emotionele informatie kan net de doorslag geven om te kiezen voor jouw bedrijf ten opzichte van de concurrent. Mensen doen voor een aankoop al veel online onderzoek, dus de inhoudelijke informatie over het product of de dienst hebben ze al. De beleving en emotie die een testimonial-video af kan geven is daarom erg belangrijk.

Effectieve content

Audiovisuele content is vele maler effectiever dan tekstuele content. Door de combinatie van beeld, geluid en soms ook tekst zorg je ervoor dat de informatie beter wordt opgeslagen in het geheugen van je klanten. Doordat wat je ziet overeenkomt met wat je hoort, is het gemakkelijker om de boodschap te begrijpen. Hierdoor worden in testimonial-video’s waardevolle informatie op een voor de consument toegankelijke manier aangeboden. 

Paar puntjes van aandacht

Het zit in de menselijke aard om, wanneer je weet dat iets moet gaan presteren, je tot in de puntjes te gaan voor te bereiden. In een testimonial-video gaat dat dan te koste van authenticiteit. Probeer ervoor te zorgen dat de mensen zich op hun gemak voelen en dat ze het verhaal in hun eigen woorden vertellen. Bereid dus ook geen script voor. 

Tot slot moet je ervoor zorgen dat je met name de klanten die in je video aan het woord komen tevreden houdt. Zij worden uiteindelijk de ambassadeurs van je bedrijf, dus moet je hen continu de kwaliteit kunnen geven waarvan ze aangeven in de video dat jij die met jouw bedrijf garandeert. Maak je een video op een ludieke en leuke manier.. Dan is de kans groot dat de mensen die je in je video aan het woord laat, je video ook gaan delen op social media zoals Facebook.

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video