6 tips voor een succesvolle (online) video

Deel deze blog

Wilt u weten wat video voor uw organisatie kan betekenen

Bekijk cases Neem contact op

 

 

 

 

 

 

6 tips voor een succesvolle online video

Uit diverse studies en statistieken blijkt dat online video werkt. Video zorgt er zelfs voor dat u beter gevonden worden dan een pagina met een tekst.

In deze blog geef ik je 6 tips die je kunt toepassen op bestaande video’s en of video’s te laat of zelf gaat maken.

 • 1. Maak een goede titel
  Een titel voor video moet pakkend zijn. Je kunt het vergelijken met een blog of een nieuwsbericht. Ook is het belangrijk om te juiste keywords in je titel te gebruiken.
 • 2. Zorg voor goede inhoud
  Wat vindt de doelgroep waardevol? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uitleg te geven middels How to videos. Alleen als je een product hebt met maar 1 knop… is het dan wel waardevol?
  Je kunt dan beter kiezen voor een unboxing video of een korte promo.
 • 3. Voeg de URL van je website toe.
  Ik zie nog steeds video’s op Youtube voorbij komen zonder link en tekst. Zonde! Je mist hierdoor kijkers. Zorg voor een goede omschrijving en een link naar je website of landingspagina.
 • 4. Zorg voor branding in je video.
  Kort door de bocht.. Maak een video die bij je bedrijf past. Denk aan kleur gebruik, titels, logo’s in de intro en links naar je website
 • 5. Begin met je URL
  Omdat je in het tekstvak bij Youtube veel tekst kwijt kunt is het verstandig om te beginnen met je URL. Mensen kunnen hierdoor direct klikken ook al lezen ze de complete tekst niet.
 • 6. Tweet, Facebook en deel
  Om kijkers te trekken is het verstandig om je video te delen. Maar denk er wel aan om daarvoor de juiste kanalen te kiezen. Kort door de bocht delen via Social is prima.
  Het zal je “views” gaan opleveren. Maar soms is het verstandiger om kijkers eerst naar een pagina op je eigen domein te laten gaan. Je kunt hierdoor betere call to action toepassen.

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video