Hoe krijg je meer kijkers?

Deel deze blog

Als het uploaden van een video is gedaan komt het lastige gedeelte: hoe bereik je potentiële klanten?
Om je  klanten te bereiken moet je natuurlijk wel een video maken die je doelgroep interesseert en op hen gericht moeten promoten.
Als je promoot op Facebook, dan moet je zeker ook gefocust zijn op de lookalike profielen.

De lookalike profielen converseren zelfs vaker dan je ideale doelgroep, met Facebook Pixel is het opzetten van een lookalike publiek heel eenvoudig.
Als je doelgroep/lookalike publiek de content interessant vindt dan is de kans groot dat de video wordt gedeeld.

De eerste stap die je dan moet ondernemen is de video delen, dit kan op de volgende manieren:

  • Via social media
  • Website
  • Blog
  • E-mail

Mensen vinden het fijn als je ze persoonlijk aanspreekt in een video. Ze voelen zich er prettig bij en er kan een band ontstaan. Dus als je aan de mensen vraagt of ze een like achter willen laten zullen ze dit veel eerder doen, hetzelfde geldt voor reacties en shares.
Daarnaast zijn call to actions ook zeer belangrijk! Call to actions zorgen ervoor dat de potentiële klanten door worden verwezen waar jij ze graag wilt hebben.

 

Gevonden worden door zoekmachines

Niet te vergeten is SEO (Search Engine Optimization).
Belangrijk is om de juiste SEO zoekwoorden bij de video te plaatsen. Hierdoor ben je beter vindbaar voor de zoekmachines. Deze zoekwoorden staan vaak in de beschrijving van de video.
De zoekmachine zal je website beter vinden als deze geoptimaliseerd is, echter moet de content dan ook relevant zijn. Als dit niet zo is zijn er heel weinig converserende mensen, anders geformuleerd: geen omzet.
Ook een reden voor geen/weinig converserende mensen kan zijn: Geen relevante tags, geen aangrijpende titel en geen goede thumbnail kunnen er ook voor zorgen dat het gehoopte resultaat niet wordt behaald.

Google heeft de afgelopen tijd de nadruk gelegd op het maken van een video schema markup. Dat is een andere manier om ervoor te zorgen dat Google jouw video content ziet en in de zoekresultaten plaatst.
Google is eigenlijk  op zoek naar de data van jouw video, namelijk on-page markup data.
On-page markup data is verborgen data die wordt toegevoegd aan de broncode van je website. Zo kan deze zoekmachine de video in de SERP plaatsen.

 

Hierbij een paar tips

  •  Je natuurlijk een website nodig,
  • Voeg essentiële HTML-markup informatie toe als je een video plaatst,
  • Je hebt een titel, beschrijving en thumbnail nodig,

 

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video