Wat kun je met een YouTube kanaal bereiken?

Deel deze blog

Wat kun je met een YouTube kanaal bereiken?

Met een YouTube kanaal kan je niet alleen maar video’s bekijken en uploaden. Er zit een hele wereld achter YouTube en de eindeloze mogelijkheden die te bereiken zijn. 

 

Een van de dingen die je kan bereiken met een YouTube kanaal is een heel groot publiek. YouTube heeft 8,7 miljoen gebruikers per dag in Nederland, dat is best een groot aantal mensen die dagelijks hierop zitten. Al deze mensen kijken content, en vaak ook dezelfde content. Dus de kans dat je opvalt tussen al die mensen is vaak klein. Daarom moet je goed je best doen om unieke content te maken die hoog in de Google zoekmachine terecht komt, zodat je je bereik kunt opbouwen. Vooral voor je naamsbekendheid is dit een geweldige tool om op te vallen.

Naast een groot bereik opbouwen, is YouTube ook een manier om geld te verdienen. Geld verdienen met YouTube gaat door middel van het plaatsen van advertenties onder je video’s, als een soort pre-roll. Maar hoe dat allemaal werkt en hoeveel geld je kan verdienen met YouTube, vertellen we in een andere video/blogpost.

Als laatste kan je proberen om producten aan te prijzen in je video’s en op je kanaal. Je kan bijvoorbeeld producten stoppen in je video’s, met linkjes naar de producten in de beschrijving van je video. Op deze manier kan je je conversies weer verhogen en zo ook je verkoop.

Dus met een YouTube kanaal kan je niet alleen leuke video’s maken, je kan ook je naamsbekendheid als bedrijf vergroten, geld verdienen met je video’s en je kan producten verkopen via je video’s.

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video