Marketeers, zet nu in op mobiele video-advertising

Deel deze blog

Marketeers doen er goed aan om hun aandacht te verleggen van traditionele kanalen naar mobiele devices.
Ze besteden hun advertentiebudgetten nog steeds vooral aan televisie, online en print.
Slechts een klein percentage van het marketingbudget gaat naar mobiele advertising.
Maar onderzoek van Adobe wijst uit dat het gebruik van mobiele devices nog steeds sterk groeit en steeds meer video’s bekeken worden vanaf mobiel. 

Video op mobiel streeft desktop

Een uitgebreide analyse van ruim 214 miljard digital advertising impressies, 201 miljard opgestarte online video’s en 100 miljard website bezoeken –concludeert dat mobiele devices de desktop aan het inhalen zijn als het gaat om bekeken video’s. De verwachting is dat er aan het eind van 2016 evenveel video’s worden bekeken via mobiele devices als op de desktop. Daarna zullen mobiele devices de desktop voorbijstreven.

Maar slechts tien procent van het advertentiebudget gaat naar mobiele video-advertising.
De toegenomen consumptie van mobiele video’s is een trend die sinds het eerste kwartaal van 2013 een sterk stijgende lijn kent.

 

We besteden steeds meer tijd aan het consumeren van media

Eén van de redenen van deze groei is dat consumenten over het algemeen steeds meer tijd besteden aan het consumeren van media. In vergelijking met vijf jaar geleden staren we nu per dag gemiddeld twee uur langer naar een scherm . Deze groei is bijna volledig toe te schrijven aan mobiele apparaten. Het is dan ook te verwachten dat de groei die sinds 2013 is ingezet, zich ook in de periode na 2016 zal voortzetten. Mobiele apparaten worden namelijk steeds belangrijker in het dagelijks leven.

Creatieve uitdagingen

Behalve het gegeven dat de voorkeur van consumenten voor mobiele devices nieuwe advertentiemogelijkheden voor video biedt, brengt het ook uitdagingen en mogelijkheden op creatief niveau. Mobiele video-advertenties bieden een mooie kans voor merken om hun campagnes te verrijken met een complete verhaallijn. Verhalen roepen emoties op bij de kijker, die deze emoties reflecteert op het product dat wordt gekoppeld aan het verhaal. Je kunt hierop inspelen door in video’s gedachten en emoties op te roepen die van toepassing zijn op je product, of juist worden weerlegd door het product.

Merken uit media, entertainment en sport domineren videoweergaven

Uit het onderzoek blijkt dat mobiele video-advertenties uit de sport- en media & entertainment-sectoren zestien keer zo vaak worden bekeken als video-advertenties vanuit andere sectoren. Video’s vanuit zakelijke sectoren, waarin merken vooral vertrouwen op het bouwen aan hun naamsbekendheid, worden veel meer bekeken dan video’s van merken die inspelen op een onmiddellijke digitale transactie, zoals het geval is in de reissector en retailsector. De reis-, retail- en financiële sector blijven duidelijk ver achter waar het aankomt op het genereren van videoviews op basis van paid advertising.

De kansen op de markt

Merken moeten de veranderingen in mediaconsumptie aangrijpen door te gaan experimenteren met verschillende formats en videostijlen. Zo kun je onderzoeken wat het beste past bij de doelgroep van je merk.

Advertentiebudget spreiden

Marketeers beginnen langzaam de kansen van mobiele video-advertising in te zien. De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat marketeers hun advertentiebudget al beginnen te spreiden. Wereldwijd zijn de investeringen in mobiele advertising afgelopen jaar met 50 procent toegenomen en in Europa is zelfs sprake van een stijging van 54 procent. Er blijkt echter nog een disbalans te zijn tussen de tijd die wordt besteed aan het bekijken van video’s op mobiele devices en de advertentie-uitgaven. Het zou voor de hand liggen dat marketeers minder advertentiebudget gaan investeren in print en meer aan mobiele video’s gaan besteden.

Toch is de verwachting op basis van het onderzoek dat de investering in mobiele video-advertising vooral ten koste zal gaan van het budget voor televisiereclames.
Het is aannemelijk dat dit komt doordat marketeers de diverse mediakanalen als gescheiden werelden zien. Gescheiden werelden waar ze een evenredig deel van hun marketingbudget aan (moeten) spenderen.

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video