Train je bedrijf door middel van video

Deel deze blog

De ontwikkeling van je medewerkers is belangrijk. Sterker nog: het belang van personeel trainen of opleiden neemt de laatste jaren alleen maar toe. Door je personeel opleidingsmogelijkheden te bieden til je hun kennis en kunde naar een hoger niveau en daar pluk je als organisatie de vruchten van. Het leidt tot meer motivatie en loyaliteit van zowel het personeel als de klanten die zij helpen.

Maar het houden van een workshop, live sessie of bijeenkomst is niet altijd de beste aanpak om je personeel te trainen (daarbij hebben we het nog niet eens over de huidige situatie met veel mensen in één ruimte).
Maar hoe pak je dat anno 2021 nou wel effectief aan? Met een video natuurlijk!

Ga maar na, met trainingsvideo’s geef je elke medewerker de mogelijkheid in zijn eigen tempo en op elke willekeurige locatie de training te volgen. Bovendien kan de training zo vaak bekeken worden als nodig is.
Dat is veel efficiënter dan het – steeds opnieuw – moeten verzamelen van je personeel in een specifieke ruimte. Met de voortdurende beperkingen hebben veel bedrijven er voor gekozen om in 2020 gebruik te maken van trainingsvideo’s, hetgeen zoveel waarde met zich meebracht dat ze als permanent middel beschouwd worden voor trainingsdoeleinden.

Een trainingsvideo een goed idee?

Trainingsvideo’s zijn flexibel en veelzijdig. Je kunt makkelijk een module of onderdeel aan de training toevoegen, verwijderen of aanpassen. Daarnaast kun je ze interactief maken, bijvoorbeeld door noodzakelijke handelingen toe te voegen, de mogelijkheid te bieden gedeeltes over te slaan of extra te oefenen met aanvullende informatie.

Of door motiverende wedstrijd- of prestatie-elementen toe te voegen. Daarbij is het ook bewezen dat de combinatie van beeld, geluid en mogelijk interactiviteit veel beter de aandacht vasthoudt dan andere communicatievormen. Dit aspect is voor educatieve doeleinden natuurlijk van onschatbare waarde. Video’s zijn dus een uitstekend medium om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Een voorbeeld van een trainingsvideo?
Bekijk deze video uit onze Youtube-cursus


 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video