Video als verkoopkanaal

Deel deze blog

Videoproductie is een uitermate geschikt medium om emotie over te brengen en zo in te zetten als verkooptool. Denk maar eens aan al die uren tv van partijen als TellSell.
Ook door de doorbraak van online video zien we dit ook steeds vaker ingezet worden in online webshops.

Amazon en Bol.com werken al langere tijd met video’s bij producten, maar ook relatief nieuwe spelers als Coolblue produceren zelf steeds meer video om de verkoop te bevorderen.

Video als verkoopkanaal?
Gebruik dan niet de standaard commercial van uw leverancier! Maak zelf een video zoals bijvoorbeeld een “unboxing” of een uitleg-video / video handleiding.

Een goed voorbeeld hiervan is de Amerikaanse webshop Joyus.com, die volledig gericht is op het verkopen met video. Daarin wordt dan ook gebruikgemaakt van een eigen videoplayer waarin regelmatig ‘koop nu’-knoppen worden getoond om de conversie zo hoog mogelijk te maken.

De verwachting is dat online video een steeds grotere rol gaat spelen in het verkoopproces.
Daarbij wordt het ingezet als manier om de klant emotioneel te betrekken bij het product, waarmee de verkoopconversie verhoogd kan worden.

Bron: Marketingfacts

Neem contact met mij op

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video