Video als machtig wapen in communicatietraject

Deel deze blog

Beelden zeggen meer dan woorden.
Een aloud adagium maar meer springlevend dan ooit. De mens is steeds visueler ingesteld, begrijpt beelden, in welke vorm dan ook, sneller.
De kracht van visuele media binnen een brede communicatiestrategie is dan ook onmisbaar.

online video artikel

Foto: Tom Magazine

Die boodschap verkondigt Maarten Mulder van M-Media al sinds 2000.
Een roepende in de woestijn is hij allerminst: “Destijds heb ik ook bewust gekozen voor film en animatie. Crossmediaal communiceren, de online video concepten; het maakt dat jouw product of dienst letterlijk en figuurlijk optimaal in beeld komt.” Dat bewijst ook de kracht van het medium YouTube dat inmiddels de tweede zoekmachine ter wereld is geworden. Mulder: “Dat maakt het ook zo makkelijk om jouw content simpel en snel over de hele wereld te verspreiden. En dankzij een film of een animatie kun je binnen dertig seconden de boodschap heel helder overbrengen op jouw doelgroep.”

Overigens is dat filmpje van dertig seconden wel iets waar goed over nagedacht moet worden, zegt hij: “Bij M-Media maken we bedrijfsfilms, commercials, voorlichtingsfilms, animatie; het hele genre.
Maar bij elke film is het van belang dat je vooraf heel goed voor ogen hebt wat de doelstelling is, wat je wilt bereiken en wat je doelgroep is. De boodschap overbrengen is één ding, maar inhoudelijk moet het ook goed zijn.
” Dat betekent bijvoorbeeld dat een film die wordt gebruikt op een beurs van een ander kaliber en een andere inhoud moet zijn dan een presentatie voor consumenten.
Maar in alle gevallen wel met een call to action, zegt Mulder: “En onderschat de video of animatie ook niet binnen de contentmarketing-strategie. Inhoud geven aan je product of dienst, je onderscheidende vermogen extra benadrukken.”

De voorbereiding voor een film is een intensief traject. De locatie en beelden worden bepaald, een storyboard wordt gemaakt en uiteraard wordt de doelstelling bepaald. Mulder: “Dat alles is werk voor professionals. Iedereen kan met zijn smartphone een filmpje ma- ken, maar een goede montage, geluid, de juiste beelden…. kortom, een professionele film is toch iets anders. Bovendien moet je met veel meer elementen rekening houden. Bijvoorbeeld: sluit de film aan op de website, worden de logo’s en de juiste kleuren gebruikt?”

M-Media werkt voor profit en non-profit-organsisaties en heeft daarmee een gevarieerd portfolio opgebouwd.
De komende jaren verwacht Maarten Mulder daarin een verdere groei. “Beelden brengen ook veel meer beleving over.
Neem humor in een commercial, iedereen waardeert dat. En als je ook nog eens ziet hoe machtig beeld is binnen een crossmediale marketingstrategie, waarbij je in feite alle communicatiekanalen inzet, dan kun je iedereen overtuigen dat film of animatie een onmisbaar medium zijn.”

 

BRON: TOM MAGAZINE 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video