Waarom zet je een live video in?

Deel deze blog

Waarom een live video inzetten? Een live video geeft een compleet inzicht in een evenement of een gebeurtenis die NU bezig is. Now it’s happing. Met live video laat je je doelgroep dus iets unieks zien. Geen montage, 1 op 1 live de wereld in. Je kunt het vergelijken met je eigen “live tv-show”.

Wat is een live video eigenlijk? (zie Infographic onderaan)

Live video is een gebeurtenis die je live filmt en uitzend. Je kunt je volgers direct laten meegenieten van wat je aan het doen bent of hoe een evenement verloopt.
Daarnaast geef je jouw kijkers de mogelijkheid om al hun vragen te beantwoorden (chat), waardoor zij meer verbinding zullen ervaren met jouw merk, product of dienst. 

Waarom een live video inzetten?

Vergroot je publiek en trek zo meer mensen naar je merk toe. Live video zorgt voor transparantie en vertrouwen bij je doelgroep. Bij een livestream blijven mensen tot drie keer langer kijken dan bij een reguliere video.  80% van de consumenten geeft aan liever een video te kijken dan dat ze een tekst lezen. Uit onderzoek is ook gebleken dat een video langer in het geheugen blijft hangen dan een illustratie. Kijkers van een video slaan 95% van de boodschap op in verhouding met de 10% die de tekst leest. 

Het is gebleken dat 78% minimaal 1x per week een live video kijkt waarvan 55% dagelijks.  

In 2020 zou 80% van al het internetverkeer uit online video bestaan. Een live video’s worden op Facebook ongeveer 300% vaker bekeken dan normale video’s. Op Facebook krijg je zelfs een melding wanneer je live gaat. Je doelgroep krijgt dus een “push-melding”. Hoe gaaf is dat?

Tijdens evenementen zie je steeds vaker dat bedrijven of organisaties een livestream inzetten. Dit doen ze niet voor niets. Het is gebleken dat 67% van de mensen die de live video hebben bekeken sneller geneigd zijn een kaartje te kopen voor het aanstaande evenement of een toekomstig event.

Waarom hebben live video’s zoveel impact?

Een live video zorgt voor verbinding met je doelgroep. Kijkers hebben een “fear of missing out”. Ze zijn bang om exclusieve content te missen. Mensen hebben de neiging om er “direct bij te zien” Ze willen als eerst reageren en of ze willen als eerste op de hoogte zijn. Daar kun je met een live video goed op inspelen.

Op Facebook of LinkedIn geeft een live video gegarandeerd een groter bereik dan een normaal bericht. Daarnaast is de interactie met de doelgroep een belangrijk aspect. Hiermee kun je spelen, je kunt je doelgroep vragen stellen. Ook kunnen kijkers zelf reageren. Hierdoor stijgt niet alleen de verbondenheid met het merk maar ook het bereik. “Voornaam heeft gereageerd op het bericht van”.

Meer mogelijkheden?

Live video biedt veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je denken aan evenementen, vergaderingen, Q&A’s, productpresentaties en nog veel meer. Het voordeel is dat je je doelgroep erbij betrekt. 

Tijdens je live video kun je de kijker ook de kans geven om zijn mening te geven. Doordat kijkers een mening kunnen geven weet jij waar je doelgroep ‘tegenaan loopt’. Dit kun je natuurlijk weer gebruiken in je sales- of marketingstrategie.

 

Meer weten?

Een live video fantastisch reclame middel. Wanneer je het goed inzet zorgt het voor veel traffic naar je website. Daarnaast verhoogt het de connectie met je doelgroep.
Wil je meer weten of heb je nog vragen? Kom “live” langs op ons kantoor voor een gratis brainstorm. Via video kan natuurlijk ook 😉

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video