Wat is videomarketing? (vlog)

Deel deze blog

‘Videomarketing’, iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar wat is videomarketing nou eigenlijk?

De uitleg in tekst: 

Een simpele definitie van het begrip ‘videomarketing’ is als volgt te geven: het maken en verspreiden van een video met als doel het (online) promoten en verkopen van je merk, product of dienst.

De video dient dus als middel om je doel – namelijk het in de markt zetten van je product of dienst – te verwezenlijken. U kunt de video op diverse manieren onder de aandacht brengen van uw doelgroep. Denk hierbij aan uw eigen website, maar denk ook aan uw sociale mediakanalen. Als bedrijf kunt u in de hedendaagse samenleving niet langer om videomarketing heen. Het is niet de vraag OF u gebruik gaat maken van videomarketing, maar WANNEER u gebruik gaat maken van videomarketing.

Het inzetten van videomarketing omvat dus het inzetten van video’s met als doel het bevorderen van uw merk, product of dienst. Het begrip ‘video’ wordt echter door velen miskennend opgevat.
Video is namelijk GEEN strategie, geen marketing, geen verkoop en geel doel op zich. Video is slechts het middel.

Nu u begrijpt dat video slechts het middel is dat u inzet om uw doel, namelijk het laten groeien van uw bedrijf, te verwezenlijken, gaan we kijken naar de voordelen van het betreffende middel. Het middel zorgt ervoor dat u:
– gezien én gehoord wordt door uw klanten en potentiële klanten;
– uw eigen verhaal kunt delen om zodoende verbinding te creëren;
– verkeer naar uw website of landingspagina’s krijgt;
– uw producten en diensten (sneller) verkoopt;
– uw klanten onderwijst door middel van instructievideo’s;
– upselling, down selling of cross selling bewerkstelligt.

Video is dus niets meer dan een middel waarmee u uw boodschap overbrengt, en aldus communiceert met uw doelgroep. Van belang is hoe u het middel inzet. Indien u het middel op onjuiste wijze hanteert, kan het gewenste resultaat achterblijven. U behoeft dus een videostrategie die aansluit op uw doel. Wij zijn ervoor om u te voorzien van de juiste videostrategie, zodat u het meeste rendement uit uw videomarketing haalt.

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video