Wie is mijn video doelgroep?

Deel deze blog

Wie is mijn video doelgroep?

Om je doel te bepalen, moet je eerst vaststellen voor welke doelgroep je de video’s maakt. Wellicht heb je een bestaande groep potentiële klanten voor ogen, denk aan een bouwmarkt die zich specifiek richt op klussers. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je een groep potentiële klanten mist, die je doormiddel van je video’s wilt aanspreken.


Het is erg belangrijk om goed na te denken wie je doelgroep is, omdat je moet weten voor wie je de video maakt. Je doelgroep zal de stijl en de sfeer van je video bepalen. Zelfs de lengte, muziek, graphics, acteurs en de kleding van je presentator zullen afgestemd moeten worden op je doelgroep.

Voor een jongere doelgroep (deze zitten meer op instagram, snapchat en youtube) zal een video sneller, korter en hipper zijn dan voor een oudere doelgroep. Je doelgroep bepaalt uiteindelijk hoe je je verhaal visueel vertelt. Om content te creëren die jouw video doelgroep zal inspireren zal je eerst je doelgroep goed moeten kennen. Vaak denken bedrijven of merken te weten wie hun doelgroep is, maar ‘iedereen in Haarlem’ of ‘alle huisvrouwen met kinderen’ is als definitie simpelweg niet toereikend.

Dus je doelgroep bepalen is erg specifiek en kan veel tijd in beslag nemen. Maar zonder duidelijke doelgroep heb je geen duidelijk beeld van wie je wilt bereiken, en hoe je ze het beste kan bereiken.

 

 

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video