3 effectieve toepassingen van animatievideo’s

Deel deze blog

Met animatie een nieuw product lanceren, je visie en merkwaarden communiceren of het veranderingsproces van je organisatie uiteenzetten. Voor organisaties is de inzet van animatievideo’s steeds aantrekkelijker geworden, zeker nu de productiekosten dalen en de expertise van motion designers toeneemt. Maar in welke situatie is animatie het juiste middel om jouw verhaal mee te vertellen?

Waar zit precies de kracht van animatievideo’s? 

Het draait allemaal om een goed verhaal
Onze hersenen zijn veel beter in staat om losse feiten te verwerken als we deze in een samenhangend geheel krijgen aangeboden. Dat is waarom storytelling zo goed werkt.
In iedere organisatie zit zo’n goed verhaal, dat het verdient om verteld te worden. Hoewel wij dagelijks communiceren in tekst, staat beeld van nature heel dicht bij de mens. Ons brein werkt behoorlijk efficiënt als we informatie visueel tot ons nemen. Motion design, de combinatie van animatie en storytelling, is daarom erg geschikt voor het vertellen, versterken en verspreiden van allerlei boodschappen.

De explanimation

De afgelopen jaren zien we de bedrijfsvideo’s als paddestoelen uit de grond schieten. Maar waar je met film beperkt bent tot het vastleggen van de realiteit, ben je met animatie in staat om een compleet nieuwe wereld te creëren. Vooral de ‘explanimation’ is al populair. Een video die leunt op de combinatie van ‘explanation’ en ‘animation’, oftewel uitleg en vermaak ineen. Om je te helpen bepalen of de ‘explanimation’ ook voor jouw organisatie een geschikt communicatiemiddel is, beschrijf ik in dit artikel 3 effectieve toepassingen in de praktijk.

1) Communiceer veel of complexe informatie: snel en begrijpelijk
Hoewel we uren achter elkaar naar series kunnen kijken, is onze spanningsboog online gelimiteerd tot een paar magere minuten. Bied jij een bestaand product aan of een dienst die weinig uitleg vereist, dan zijn er vele communicatiemiddelen die je kunt inzetten om je doelgroep te overtuigen. Is jouw doel echter om complexe informatie over te brengen aan je doelgroep, of om ingewikkelde proces- of productinformatie uit te leggen, denk dan na over het gebruik van een explanimation. In een explanimation ligt de focus puur op de essentie van je verhaal, waarmee je in korte tijd de verdieping brengt die de kijker nodig heeft om jouw organisatie of een situatie te begrijpen.

2) Breng de visuele identiteit van je organisatie tot leven
In een explanimation visualiseer je een werkelijkheid die naadloos aansluit bij de huisstijl van je organisatie. De keuzes die je hebt gemaakt met betrekking tot kleurgebruik, typografie en algehele lay-out, zijn van grote invloed op de emotie die je opwekt bij je doelgroep. Animatie leent zich er goed voor om deze visuele identiteit, die jouw organisatie herkenbaar en uniek maakt, tot leven te laten komen.

3) Schep een ideale wereld met jouw product of organisatie als held van de dag
Met een explanimation kun je goed laten zien dat je anders bent dan de concurrent. Je onderscheidt je niet alleen met een verrassend middel, maar presenteert jezelf in een unieke stijl, waarbij je je kijkers met humor en herkenbare situaties het verhaal intrekt. Omdat je niet gelimiteerd bent tot de realiteit, kun je dus een nieuwe, onderscheidende wereld creëren. Een wereld waarin jij als organisatie net een streepje voor hebt en jouw product of dienst de held van de dag is.

The point of animation
Hopelijk helpt deze blog je bij het bepalen of je gebruik wilt maken van de explanimation als communicatiemiddel. Ook voor animatie geldt dus dat het verhaal is wat de video maakt of breekt. Denk je dat je bezit over zo’n sterk verhaal, dan is het gebruik van geanimeerde beelden vooral erg geschikt als je een complex verhaal wilt communiceren, je visuele identiteit een boost wilt geven of een compleet nieuwe wereld wilt creëren rondom jouw organisatie of product.

Waar kunnen wij u bij helpen?

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”30″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” centered_text=”true”][vc_column_text]

Bedrijfsfilm bij M-Media

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”15″][vc_column_text]

Bedrijfsfilm

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” centered_text=”true”][vc_column_text]

Bedrijfsanimatie bij M-Media

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”15″][vc_column_text]

Bedrijfsanimatie

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” centered_text=”true”][vc_column_text]

Eventregistratie bij M-media

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”15″][vc_column_text]

Eventregistratie

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][divider line_type=”No Line” custom_height=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” bg_color=”#0383d0″ scene_position=”center” text_color=”light” text_align=”left”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Meer weten? Neem contact op »

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video