Coolblue en online video!

Deel deze blog

Coolblue heeft onlangs een promo video online gezet met als thema Sinterklaas.
Een social-selling expert genaamd Franck Fielemon, zegt dat veel ondernemers nog wat van de video van Coolblue kunnen leren. Dit komt omdat er een slimme strategie achter zit.
Eigenlijk geldt dit voor alle video’s van Coolblue. Coolblue gebruikt al jarenlang online-video en heeft daarvoor een goede manier gevonden.

Het doel van Coolblue is het om alles te doen voor een glimlach. Met genoemde promovideo is dat zeker gelukt. Dit komt omdat het een video is met een knipoog naar de oprichter van Coolblue, Pieter Zwart die zijn “pieterpak” aan doet.
De video is eigenlijk heel simpel maar slaat toch heel goed aan bij het publiek. Op Facebook is de video ruim 860.000 keer bekeken en op LinkedIn al ruim 200.000 keer.

De video’s van Coolblue leveren veel op. Je moet bij zo’n inzet wel rekening houden met hoeveel je uit wilt geven om een dergelijke video te maken.
Dhr Fielemon heeft berekend dat een bereik van twee miljoen, maar liefst
€30.000 aan mediawaarde oplevert.
Als je de totale views van Coolblue bij elkaar optelt kom je uit op tienduizenden euro’s aan mediawaarde. Met online video genereer je ook nog eens een band tussen het bedrijf en de afnemers. Bij TV is dit niet zo.
Bij TV wordt je eigenlijk gedwongen om de reclames te bekijken, met online video ligt de keuze bij jezelf. Klik je de video aan of niet?  

Het bereik van Coolblue is ook wel heel groot in vergelijking sommige ZZP’ers bijvoorbeeld. Maar toch is het voor iedereen mogelijk om veel weergaven te behalen als je online- video goed kunt inzetten. Een goed voorbeeld hiervan is een ZZP’er uit Amsterdam die een reclame in elkaar heeft gezet met een waterpistoolgevecht. Hij had ongeveer 1500 volgers, maar behaalde meer dan 500.000 weergaven. Dat is de kracht van Online video!

 

Wilt u ook de kracht van online video ervaren? Neem dan contact met ons op.
Voor voorbeelden kun je terecht op de portfolio pagina.

 

Bron: Coolblue

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video