Evenement afgelast? Is livestreaming de oplossing?

Deel deze blog

Evenement afgelast? Is livestreaming de oplossing?

Nu het coronavirus zich langzamerhand verspreidt en omringende landen steeds heftigere maatregelen nemen, maakt ook de Nederlandse evenementen branche zich zorgen.

Evenementen afgelast

Alle recreatieve evenementen en activiteiten worden geschrapt. Dat blijft in ieder geval gelden tot en met 31 maart. De maatregelen vormen een enorme klap voor dj’s, muzikanten, geluidsmannen en andere ZZP’ers die hun inkomens voor de komende maand flink achteruit zien gaan.

Livestreaming als alternatief

Omdat alle evenementen voor komende maand zijn afgelast, kan M-Media een livestream als alternatief aanbieden.
Een live video zorgt ervoor dat een evenement op een andere manier door kan gaan en mensen contactloos via hun telefoon of computer de boodschap mee kunnen krijgen.
Door middel van een live video kan een groot publiek worden bereikt. Zelfs wanneer je personeel of je klanten thuis werken. 

Voorbeeld van een livestream als zakelijk event

Hoe werkt livestreaming? 

Een live stream kun je inzetten op verschillende kanalen. Denk aan Facebook, Instagram, YouTube, je eigen website of via een beveiligde portal. Ieder kanaal heeft zijn eigen doelgroep. Een live video kun je inzetten voor veel verschillende doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos zolang de live video maar een goede inhoud heeft die jouw doelgroep interessant vindt.

Live gaan op Facebook

Facebook is een groot sociaal platform. Veel mensen gebruiken Facebook, wanneer je doelgroep zich hier bevindt is live gaan op Facebook zeer geschikt. De mensen die je pagina hebben geliked krijgen een melding wanneer je live gaat. Via Facebook is het mogelijk een hoog bereik te behalen.

Live gaan op jouw eigen website

Je kunt er voor kiezen om live te gaan op jouw eigen website. Een live video op je eigen website kan zoal intern als extern ingezet worden. Wanneer er voor intern gebruik wordt gekozen, wordt deze beveiligd met een wachtwoord. 

Live stream op YouTube

YouTube is op Google na de grootste zoekmachine. Het gebruik van YouTube is een groot aantal per dag. Mensen houden ervan om video’s te kijken in plaats van een tekst te lezen. Het is onmogelijk om iedereen op YouTube naar jouw livestream te sturen maar M-Media helpt jou bij het maximale uit een live stream te halen.

Voorbeeld Livestream als publiek event

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video