Hoe vergroot video mijn seo? (VLOG)

Deel deze blog

Hoe vergroot video mijn seo? Dat leggen we je uit in deze video.

Videomarketing is niet enkel zinvol voor uw bekendheid op de diverse sociale mediakanalen, maar vergroot ook uw SEO.

Nu vraagt u zich af: wat is SEO? SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimization, oftewel: Zoekmachineoptimalisatie.
Het betekent in wezen niets meer dan het optimaliseren van zoekmachines waardoor u eerder wordt getoond in de zoekmachines.
Denk hierbij aan google en Bing. Indien gebruikers opzoek gaan naar informatie via deze zoekmachines, dan doen zij dit veelal door gebruik te maken van steekwoorden.
Het doel van de SEO is aldus dat u met uw video of website gevonden wordt indien men zoekt op bepaalde steekwoorden.

Voorbeeld:
Neem bijvoorbeeld de situatie waarin iemand zoekt op ‘bakkerij Amsterdam’. Indien u een bakkerij in Amsterdam exploiteert, dan wilt u hoogstwaarschijnlijk dat u bovenaan de zoekopdracht getoond wordt. Dit gaat echter niet vanzelf. U moet google laten zien dat uw video of website relevant is bij deze zoekopdracht. Het doel van Google is immers om zo relevant mogelijke informatie te tonen.

Voorop staat dat u uw video maakt voor de kijker. Zorg er daarom voor dat uw content in de video relevant is voor de kijker.
Indien u bijvoorbeeld, in een poging om uw video te optimaliseren, in de titel van de video met steekwoorden strooit, dan gaat dit ten koste van uw content.

Hoe vergroot video mijn seo?
Zoekmachines als Google houden immers ook rekening met de mate waarin uw content bezocht wordt en de waardering die de bezoekers uw content geven. Google houdt tevens bij hoe lang kijkers uw video bekijken. Als uw content niet goed is, dan zal uw video dus niet bovenaan de zoekopdracht komen te staan. Het is dus van belang dat u de juiste ‘Keywords’ gebruikt, zodat u bovenaan het zoekresultaat komt te staan, waardoor u sneller gevonden wordt.

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video