Hoe werkt live streaming?

Deel deze blog

Een live stream kun je via verschillende kanalen streamen, maar ook voor verschillende doelen. Hoe werkt live streaming nou echt?

Hoe werkt live streaming? Live streaming kan je helpen je naamsbekendheid te vergroten. En zo misschien wel je verkoop te vergroten.

Welke kanalen kun je gebruiken voor live streaming? 

Een live stream kun je inzetten op verschillende kanalen. Denk aan Facebook, Instagram, Youtube of op je eigen website. Elk kanaal heeft zijn eigen doelgroep. Hoe werkt live streaming via die kanalen? 

Live stream op Facebook 

Een live stream op Facebook heeft een volwassenere doelgroep. Wil je jongeren bereiken dan heb je minder kans om je doelgroep te bereiken via Facebook. Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd om het maken van een live stream makkelijker te maken. De functie heeft Facebook live. Met een paar klikken ben je live op Facebook.

Live stream op Instagram 

Heb je een jonge doelgroep? Dan is Instagram een ideaal kanaal om je doelgroep te bereiken.  (Snapchat heeft helaas geen stream mogelijkheden 😉 )
Jongeren zitten anno 2019 steeds meer op hun smartphone en ook meer op Instagram. Een live stream wordt ook vaker bekeken dan tekst. Heb je intentie om je doelgroep goed te bereiken met interactie tussen jou en je doelgroep is een live stream op Instagram een goede manier.

Live stream op Youtube 

Youtube is op Google na de grootste zoekmachine. Met dat in je achterhoofd is het een stuk aantrekkelijker om een livestream te doen via Youtube. Het gebruik van Youtube is een groot aantal per dag. Mensen houden ervan om videos te kijken in plaats van een tekst te lezen. Het is onmogelijk om iedereen op Youtube naar jouw livestream te sturen, maar wij helpen je om het maximale uit je livestream te halen.

Er zijn veel mogelijkheden voor een live stream op Youtube. Je kunt livestreamen met je mobiele telefoon…. Het nadeel met een live stream met je telefoon is het kwaliteit en mensen hebben liever een stream met kwaliteit. Een slechte stream kan een verkeerd beeld over jouw bedrijf geven.

Live stream op je website 

Nog een mogelijkheid waar wij een live stream voor kunnen maken is op je website. Heb je een bepaald doel dat je wil bereiken, zoals een Q&A of een evenement live streamen? Het is mogelijk om dit op je website uit te zenden. Kijk op live stream op website voor meer informatie. 

Wat wil je bereiken met een live stream? 

De doelen die je kunt hebben met een live stream kunnen variëren.

Een live stream kun je inzetten als een:

  • Q&A
  • Evenement stream
  • Live tutorial
  • Nieuwe producten of diensten introduceren
  • Een kijk achter de schermen geven

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder.

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video