Raak je doelgroep (video/vlog)

Deel deze blog

Om je doelgroep te kunnen raken en te bewegen met je video, moet je weten wat ze motiveert. Want als je je doelgroep niet kunt motiveren met je video’s, dan moet je goed bij jezelf afvragen hoe je ze wel motiveert. Daarom kan je jezelf een aantal vragen stellen:

Wie is mijn doelgroep?

–          Waar wonen ze? Waar werken ze?

–          Wat doen ze in hun vrije tijd? Met wie gaan ze om? Wat doen ze online?

–          Hoeveel geld verdienen ze?

–          Wat voor gesprekken voeren ze? Wat voor soort taal gebruiken ze? Zijn ze casual of professioneel?

 

Wat hebben ze nodig?

–          Wat is de behoefte waarin mijn product of dienst voorziet.

–          Waarom hebben ze mijn product of dienst nodig?

–          Wat gebeurt er als ze mijn product of service niet gebruiken? Doen ze zelf iets, of mijn concurrent? Wat voor alternatieven zijn er?

 

Wat lever ik?

–          Wat geeft mijn product of dienst aan mijn klanten? Worden mensen er blij van? Geeft het gemak, rust of hoop?

–          Waarmee kan mijn product of dienst helpen met dagelijks familieleven, gezondheid, zakendoen, efficiënt werken?

 

Wat maakt mij beter? Of zelfs uniek?

–          Wat zijn de alternatieven voor mijn product of dienst? Denk niet alleen aan concurrentie, maar aan andere alternatieven of de mogelijkheid om het zelf te doen.

–          Waarom zou mijn doelgroep kiezen voor een alternatief, welke factoren bepalen dat? (geld, tijd, ruimte, voorzieningen).

–          Wat voor waarde hecht mijn doelgroep aan mijn product of dienst?

 

Als je aan de hand van deze vragen je doelgroep voor ogen kunt halen, dan ben je klaar om bezig te gaan met onderzoeken wat voor video’s je moet gaan maken, hoe je je doelgroep gaat bereiken en hoe je online aanwezigheid creëert met je bedrijf.

 

 

Contact?

Of wil je meer informatie?

Meer blogs

Uncategorized

Video Advertenties (tips)

Een videoadvertentie is simpel te maken. Maar hoe zorg je voor bereik bij je doelgroep? Het gaat niet alleen om weergegeven ads. Uiteindelijk draait het om conversie. In deze blog een aantal tips zodat je video niet voor niets wordt afgespeeld

Regel jij de popcorn?

Dan maken wij de video