Een animatie video laten maken klinkt heel simpel. Toch zijn er een aantal zaken waar je als “klant’ over na moet denken.

Animatievideo’s kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende softwareprogramma’s. Die programma’s hebben wij in huis. Dus daar zullen we niet mee lastig vallen. 🙂 Om een animatie video te laten maken hebben we een stappenplan.

Het proces begint altijd met een brainstorm-sessie. Daarna volgt een tekstueel voorstel. Na akkoord beginnen we dan meestal met het maken van het storyboard, het ontwerpen van de personages en scènes, het animeren van de objecten en personages, het toevoegen van geluidseffecten en muziek, en het afronden van de video met montage. Afhankelijk van de complexiteit van het project duurt dit 14 dagen tot 4 weken.

Animatie video’s zijn in te zetten voor veel bedrijven of instellingen.

Enkele voorbeelden van animatievideos zijn:

Voorbeeld: Je wil als bedrijf of instelling een lastige werkwijze uitleggen. Door een animatie video te laten maken kun je de werkwijze snel en doeltreffend uitleggen. Dit kan in een mooie animatiestijl maar je kunt het ook in 60 seconden doen. Belangrijk is wel dat een uitlegvideo ook jouw verhaal verteld in de huisstijl. De kijker (klant, medewerker of relatie) ziet direct dat de ‘video’ van jullie bedrijf afkomstig is.

Een nieuw product op de markt gezet! Gaaf! Animatiefilmpjes helpen bij het presenteren van een nieuw product. Je kunt een animatie laten maken in 2d of 3d. Bij een 2d animatie zijn het vaak plaatjes. Bij een 3-d animatie krijgt een product een bijna waarheidstrouwe afbeelding.

Belangrijk is dat een animatiestudio goed met je meedenkt. Samen tot een creatief concept komen zodat jouw wensen goed vertaald worden.

Onze klanten zeggen wel eens dat er meerdere partijen zijn die een animatie kunnen maken maar dat wij goed meedenken en met een gaaf voorstel komen.

Dit hoef je natuurlijk niet te geloven… Maar lees de reacties van onze klanten maar eens 🙂

Hoe kies je het juiste animatiebedrijf?

Animeren, dat kunnen meer bedrijven. Onderzoek en vergelijk verschillende bedrijven die animatiediensten aanbieden.

Bekijk hun portfolio, referenties van klanten, prijzen en andere factoren die uw keuze kunnen beïnvloeden in overweging nemen.

Probeer ook altijd een gesprek in te plannen. Hoe arrogant het ook lijkt, wij willen niet voor iedereen werken. Samen werken om een unieke animatie te laten maken. Dat is ons doel. De klik…. (en dan hebben we het niet over de muisklik) is voor ons belangrijk. Wij helpen je op weg.

 

Wat komt er kijken bij het maken van een animatie video?

A. Script schrijven en ontwikkelen

B. Storyboarding & ontwerpproces

C. Voice-over opname & muziekproductie

D. Animatieproductie & postproductieproces

Een animatie maken voor Saxion? Hebben we gedaan :-)
We maakten een animatie voor Noaberkracht.

Veel gestelde vragen over Animatie video laten maken:

De mogelijkheden bij het laten maken van een animatie zijn eindeloos…

Een animatie maken… dit kan een verdeelde PowerPoint zijn maar ook een 2d animatie laten maken is een animatie.

En wat dacht je van een 3d animatie? De brainstorm is voor ons het meest belangrijk.

Zowel jij als ‘klant’ en wij als animatiebedrijf moeten het natuurlijk wel over het zelfde hebben. Anders klopt onze vrijblijvende offerte nooit :-S

Ja! Sterker nog.. Het moet. Wij willen niet werken voor een klant die geen brainstorm-sessie afneemt. Bij M Media maken we een unieke animatie voor jouw bedrijf. Dat kunnen we alleen doen met de nodige input. Geen animatiefilm is het zelfde. Onze animaties moeten werken. Dus als jij een animatie laat maken, willen wij weten hoe deze er uit moet komen te zien. Wat zijn de verwachtingen van jou als klant. Maar ook wat zijn de verwachtingen van ons.

Samen komen we dan tot een professionele animatievideo.

De vorm van animatie is voor elke klant anders. Kort samengevat kan dit een whiteboard animatie zijn tot een complete tekenfilm.

Welk type animatie je ook kiest hij moet passen bij jouw organisatie.

Veel bedrijven laten een animatie maken ter promotie van een dienst of product. Met animatie kun je zaken in beeld brengen die er nog niet zijn of die lastig in beeld te brengen zijn. Waar het om gaat is dat de bedrijfsanimatie voldoet aan een bepaald gevoel of omschrijving.

Wordt de animatie ingezet tijdens een salesproces of wordt hij gebruikt op social media. De uitvoering is dan anders. Tijdens ons gratis brainstorm gesprek komen met een voorstel dat past bij de eigen huisstijl en die aansluit bij jouw wensen.

Een animatie moet passen binnen het budget. Maar om antwoord te geven op de vraag: “Wat kost een animatie video?” Dat is toch lastig. Het is een beetje als “Wat kost een auto?” Gemiddeld beginnen animaties bij ons rond de 2000 euro. Nu komt er wel een grote maar…. Dit kan ook goedkoper. Mocht je een ‘simpele’ of minder complexe film willen hebben, vallen de kosten ook lager uit.

Aan de slag? Nee nog heel even wachten. Het begint altijd met een contact moment.

Neem contact met ons op we plannen vervolgens een kennismakingsgesprek in om te kijken of we gaan samen werken.

Dat klinkt misschien een beetje zwaar maar we willen wel succes kunnen bereiken voor nieuwe klanten. In het eerste gesprek bekijken wat de wensen zijn van jou als ‘klant’. Samen kijken we welke stijl van animatie voor jullie geschikt is. En brengen we de wensen in kaart. Zo zorgen we voor een goede offerte van onze producties. Je ziet dus wel dat we alleen op maat gemaakte producties maken. Jouw boodschap bij de klant overbrengen is ons doel.

Ja zeker! Op onze pagina animatie vind je verschillende voorbeelden. Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen in ons portfolio.

Na een brainstorm volgt de offerte. Als de offerte is goed gekeurd duurt maken van jouw animatie 14-dagen / drie tot zes weken voordat je video klaar is.

Kijk naar de huisstijl van het bedrijf. Kijk naar de manier van communicatie. Een animatie is een marketingmiddel. De stijl die gekozen wordt moet passen bij jouw doelgroep. In ons gratis brainstorm gesprek bespreken we altijd de soorten animatiestijlen.

Vragen die je kunt verwachten zijn:

Welk doel wil je dat je animatie dient?

Welke ontwerpprincipes wil je volgen?

Op welk type publiek richt je je?

Wat is het budget?

Ja zeker! Dit kan met een voice-over in meerdere talen maar ook met teksten in beeld die passen bij het product of dienst.

We hebben door onze ervaring een groot bestand met meerdere stemmen. Er is er altijd wel 1 die past bij jouw animatievideo.

Animatie video laten maken?

Twijfel je nog? Kunnen we je helpen?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Een spetterende video voor op de beurs?

Dat regelen we voor je!

Een stand laten maken kost geld. Maar hoe zorg je er voor dat je opvalt tussen alle andere standhouders? Met video!

GRATIS brainstorm

3 redenen om een beursvideo in te zetten:

  • Tijdens de beurs val je op! Trek bezoekers naar je stand. Je boodschap wordt goed verteld. (In beeld & geluid)

  • Laat potentiele leads je producten zien. Grote kans dat ze in gesprek gaan met jou of een collega.

  • Na de beurs stuur je een AfterMovie! Laat je bezoekers de beurs opnieuw beleven.

Nog niet overtuigd?

Wij geloven in helder en transparant! Bekijk onze showreel.

Onze werkwijze is simpel

We houden van duidelijkheid!
Omdat we niet met iedereen samenwerken willen we tijdens een gratis brainstorm kijken wat we voor je kunnen betekenen. Komen we er samen uit? Dan zijn dit de stappen tot succes!

Contact

Als eerst ben jij aan zet... Neem contact met ons op

Gratis Brainstorm

Tijdens onze eerste brainstorm brengen we je wensen in kaart

Voorstel

We komen met een voorstel. Jij weet waar je aan toe bent.

Akkoord opdracht?

Dan gaan we aan het werk

Storyboard

In het storyboard komt de video tot leven

Filmen, animeren en monteren

We gaan druk bezig met je eindproduct. Zodat jij opvallend aanwezig bent en kunt zorgen voor maximale conversie!

Als je ons niet wil geloven...

.. Dit zeggen onze klanten:

Wij maken je beursvideo!

Wij regelen alles van A tot Z

Gratis brainstorm, Snel een scherpe offerte, geen verrassingen.

GRATIS BRAINSTORM